13:14, sobota, 28.09.2024
Maribor

Opozicija kritična do Počivalškovega sestanka v gostilni

Petkov obisk ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška v Prlekiji, kjer se je z lokalnimi predstavniki srečal v gostilni, odmeva tudi v opoziciji. Vrstijo se kritike, češ da naj bi pravila veljala za vse, ter tudi pozivi k odstopu.

Akademija FERI vabi srednješolce na zimsko šolo

Naslednji teden, med zimskimi počitnicami, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI UM) organizira brezplačno počitniško šolo za srednješolce, ki bo potekala na daljavo.

FOTO: Tina Maze kot kraljica v beli obleki

Ste videli, kako lepo obleko je imela Tina Maze v Italiji? Tina Maze je na otvoritveni slovesnosti FIS Svetovnega prvenstva v alpskem smučanju nosila obeko Antonie Sautter in zagotovo požela veliko občudujočih pogledov. Sama je na Facebooku zapisala, da ji je bilo v veliko čast “na otvoritveni slovesnosti svetovnega prvenstva v alpskem smučanju zastopati Dolomitsko […]

Na avstrijskem Koroškem vse več britanske različice novega koronavirusa

Na avstrijskem Koroškem predstavlja britanska različica novega koronavirusa že kar 20 odstotkov vseh okužb s tem virusom, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Zaenkrat se je ta različica najbolj razširila na Zgornjem Koroškem, je pa prisotna po celotni zvezni deželi. Za širjenje okužb so v prvi vrsti kriva zasebna druženja.

Mariborski boksar Nikki Osim se pripravlja na nov boksarski spopad

Mariborčan Nikki Osim se po lanski tretji zmagi v profesionalnem boksu na Siciliji (ko je premagal Bojana Čestića iz BiH), pripravlja na nove podvige v profesionalnem boksu. Naslednja borba naj bi bila predvidoma spomladi, točnega datuma zaradi epidemije še ne morejo določiti.

Slovenija danes pričakuje novo pošiljko cepiva

|||

Slovenija danes pričakuje novo pošiljko cepiva proti covidu-19. Prejela 17.500 odmerkov cepiva proizvajalcev Pfizer in BioNTech. Naslednja je nato predvidena dobava 9600 odmerkov cepiva proizvajalca AstraZeneca v petek. Skupno bo Slovenija februarja predvidoma prejela 144.690 odmerkov cepiva, kažejo podatki NIJZ.