11:28, sobota, 28.09.2024
Maribor

Potrdili preoblikovanje Športnih objektov Maribor

Občinski Javni zavod Športni objekti Maribor so tik pred preoblikovanjem v gospodarsko družbo; mestni svet je namreč v drugi obravnavi sprejel odlok o preoblikovanju v družbo z omejeno odgovornostjo Šport Maribor.

Mariborska občina v nakup zemljišč nekdanje MTT in na Taboru

Mariborski mestni svetniki so soglašali z dokapitalizacijo Mestnih nepremičnin, s katero so nedavno ustanovljenemu občinskemu podjetju zagotovili denar za nakup zemljišč v Melju in na Taboru. V prvi obravnavi so tudi odobrili način izvajanja nove javne službe upravljanja začasnih parkirišč in garaž, s katero bo verjetno več parkirišč plačljivih.

Ema Klinec svetovna prvakinja v Oberstdorfu

Slovenka Ema Klinec je na uvodni tekmi smučarskih skakalk na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu poskrbela za zgodovinski dosežek. Dvaindvajsetletnica, druga po prvi seriji, je po napetem boju ugnala vso konkurenco in osvojila naslov svetovne prvakinje. Klinčeva je zbrala 279,6 točke, srebro je osvojila branilka naslova Norvežanka Maren Lundby.

Za vikend poostren nadzor na smučiščih

Zdravstveni inšpektorat, inšpektorat za infrastrukturo in policija bodo prihajajoči vikend na vseh smučiščih po Sloveniji, ki obratujejo, izvedli poostren nadzor. Že v minulih dneh so inšpektorji ugotovili nekaj neskladnosti na smučiščih, med drugim pri gostinski ponudbi. Policisti pa so v zadnjem tednu dni obravnavali 27 nesreč na smučiščih.