11:22, sobota, 28.09.2024
Maribor

Izkopal avto, rešil družino, nato pa naj bi ga policista kaznovala?

“Če se ne bi zgodilo meni, bi bil prepričan, da je „fake news“, ki želi osramotiti delo dobrih policistov. A žal je zgodba resnična,” je zapisal uporabnik Facebooka in opisal zgodbo reševanja družine in njihovega avta z Velike planine. Na koncu reševanja naj bi ga namreč popisala policista in mu naložila denarno kazen.

Neznanec po Mariboru delal zelene srčke po fasadah

V Mariboru je nekdo v centru mesta po pešconi danes po fasadah objektov, na razne table in po tleh z zeleno barvo naslikal srčke. Policisti iščejo storilca in pozivajo lastnike nepremičnin na tem območju, ki so bili z dejanjem oškodovani, da se zglasijo na policijski postaji.

Mestne občine želijo večje pristojnosti na področju razvoja mest

Mestne občine si prizadevajo za večje pristojnosti na področju razvoja mest. V bližnji prihodnosti bodo oblikovale predlog nabora nalog, ki bi morale glede na ustavo preiti na mestne uprave, so sporočili iz Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS). Kot primer so izpostavili izdajanje gradbenih dovoljenj.

Direktor UKC Maribor zavrača navedbe o domnevnem mobingu

Direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Vojko Flis zavrača navedbe o domnevnem mobingu nad zaposlenimi, o katerih naj bi danes popoldne razpravljal svet zavoda. Prav tako vztraja, da v UKC Maribor izvajajo cepljenje proti covidu-19 v skladu z nacionalno strategijo. “Nihče ni bil cepljen mimo nje,” je povedal danes za STA.

S ponedeljkom se v dveh regijah odpirajo terase gostinskih lokalov

S ponedeljkom bodo v posavski in jugovzhodni regiji gostinski lokali lahko odprli terase in vrtove, je na družbenem omrežju Twitter zapisal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Gostinci bodo lahko na terasah stregli med 6. in 19. uro. Če bodo okužbe zaradi tega narasle, bo ponujanje gostinskih storitev na terasah v rumeni fazi prepovedano.