11:21, sobota, 28.09.2024
Maribor

Policisti zasegli ponarejen in ukraden potni list

|

Policisti PMP Gruškovje so v soboto zvečer obravnavali 26-letnega državljana Nemčije, ki se je pri mejni kontroli izkazal s ponaredkom madžarskega potnega lista, ki je bil lani ukraden madžarskemu državljanu.

Spreminjajo se lokacije nekaterih ekoloških otokov

Na območju Mestne občine Maribor, kot zapišejo na Snagi, presegajo zahtevane normative po številu zbiralnic ločeno zbranih frakcij. Na območju mariborske občine imamo trenutno 1.032 zbiralnic, kar pomeni 4 zbiralnice na 500 prebivalcev.

Zveza srednjih šol in dijaških domov podprla mariborske dijake

Zveza srednjih šol in dijaških domov Slovenije je danes pozvala k razumevanju dijakov pri izražanju njihove stiske ter ustavitvi prekrškovnih postopkov zoper mariborske dijake, ki so bili kaznovani, ker so 9. februarja na protestu zahtevali vrnitev v šole. Predstavniki srednjih šol upajo, da bodo pristojni našli primeren način za umik obtožb.

V trgovinski dejavnosti lani izgubili 11 tisoč delovnih mest

|

Posledice večmesečnega zaprtja neživilskih trgovin so hude, „prihodki v trgovini so se zmanjšali glede na leto 2019 kar za dobrih deset odstotkov oziroma v absolutni številki za 3,5 milijarde evrov,” je povedala predsednica Trgovinske zbornice Slovenije Mariča Lah.