9:25, sobota, 28.09.2024
Maribor

VIDEO: Protestom v Sloveniji ni videti konca: “konec covid-19” laži

V središču Ljubljane so se popoldne zbrali člani različnih iniciativ, ki nasprotujejo nekaterim odločitvam vlade o protikoronskih ukrepih in jo pozivajo, naj razmisli o smiselnosti ukrepov. Dan pred 11-dnevno ustavitvijo javnega življenja so opozorili na po njihovem mnenju nelogične, neracionalne in včasih celo bizarno nesmiselne ukrepe.

Novosti pri vstopu na Hrvaško

Na Hrvaškem bodo s 1. aprilom omogočili vstop v državo vsem, ki so preboleli covid-19 ali se cepili proti njemu, za to pa ne bodo potrebovali svežega PCR testa. Vstop v državo bodo omogočili tudi z negativnim hitrim testom. Število okužb z novim koronavirusom se sicer vse bolj povečuje – današnjih 2623 okužb je največ […]

Z današnjim dnem začela delovati avtocestna policija

Ob današnjem uradnem začetku delovanja Uprave avtocestne policije so predstavniki Policije in Ministrstva za notranje zadeve podrobneje pojasnili razloge za ustanovitev te organizacijske enote in obenem predstavili naloge, ki jih bodo opravljali policisti za zagotavljanje večje varnosti na avtocestah in hitrih cestah.

Trgovine, ki lahko prihodnje dni obratujejo

|

Vlada z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki velja od 1.4. do 11.4.2021, ponovno uvaja strožje ukrepe in krajša seznam izjem, ki lahko ponujajo in prodajajo blago neposredno potrošnikom.

Delovanje Europarka v času lockdowna

Europark Maribor bo od jutri naprej posloval v prilagojeni obliki. Skladno z novim vladnim odlokom bodo od 1. do 11. aprila v Europarku odprte vse prodajalne z živili, prodajalne s tehničnim blagom, drogerije, prodajalne z medicinskimi pripomočki, cvetličarna, trafika, banka in pošta. Nakupovalno središče bo še naprej poslovalo vsak dan od ponedeljka do petka od […]

Kako je z otroškimi igrišči v času epidemije v Mariboru?

Na številnih javnih igralih v Mestni občini Maribor so bili v preteklem letu nameščeni  varnostni trakovi, ki so jih namestili ob začetku epidemije. Starši in otroci so jih odstranili in potrgali. Mariborska občina se tokrat ni odločila za zaporo.

FOTO: Kultna modna znamka Varteks odpira prvo trgovino v Sloveniji

Kultna modna blagovna znamka Varteks je po dolgih letih spet prisotna na slovenskem trgu. Številni poznavalci legendarne modne hiše so z navdušenjem spremljali odprtje prve trgovine Varteks v Mariboru, v priljubljenem trgovskem središču Mercator center Tabor.