5:39, petek, 27.09.2024
Maribor

Odpoklic več izdelkom pasje hrane

Ameriško podjetje Midwestern Pet Foods je iz prodaje odpoklicalo ogromno svojih izdelkov za pse, saj so namreč  ugotovili tveganje za salmonelo.

V ŽIVO: Velikonočna vigilija iz Cerkve sv. Barbare v Koreni

Velikonočna vigilija je obred na Veliko soboto zvečer pred Velikonočno nedeljo. Gre za »bedenje« po mraku oz. po sončnem zahodu, ko se po judovskem (bogoslužnem) pojmovanju dneva začne že nov, naslednji dan, torej praznujemo že Veliko noč.

V ŽIVO: Blagoslov velikonočnih jedi v Spodnji Kungoti

Na veliko soboto blagoslavljamo velikonočne jedi. K blagoslovu sicer prinašamo velikonočna jedila: kruh, meso, pirhe in hren. Kruh ali potica predstavljata Kristusovo trnjevo krono. Meso predstavlja Jezusovo telo. Pirhi predstavljajo Jezusove rane in kaplje krvi ter hren, ki predstavlja Jezusove žeblje.

Poklukar odredil izvedbo nadzora nad izplačili dodatkov zaradi epidemije

Minister za zdravje Janez Poklukar je odredil nujno izvedbo nadzora nad izplačili dodatkov zaradi epidemije. V finančni načrt javnega zdravstvenega zavoda za letos je treba vključiti tudi ta nadzor in posledično za ta namen načrtovatii finančna sredstva, je navedel v dopisu poslovodstvom zavodov, ki ga je pridobila STA.