5:43, petek, 27.09.2024
Maribor

Na koncertu kjer je bilo 5000 oseb kasneje pozitivnih le šest

Od 5000 ljudi, ki so se prejšnji mesec v Barceloni udeležili testnega koncerta na zaprtem prizorišču, je bilo na testiranju za koronavirus kasneje pozitivnih le šest oseb. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, to daje upanje po ponovni oživitvi glasbene industrije v živo.

Kaj se zgodi, če trčita avtodom in osebni avtomobil

Avto-moto zveza Slovenije je v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi izvedla preskusni čelni trk avtodoma in osebnega avtomobila. Ta je pokazal, da je lahko hiša na kolesih med vožnjo ob nepravilni uporabi zelo ranljiva in nevarna.

Ponovno odprta vrata kopališča Pristan

Včeraj, 27. aprila, je svoja vrata odprlo kopališče Pristan. Tako se lahko obiskovalci me tednom kopate od 06. do 21. ure, med vikendi in prazniki pa med 8. in 20 uro.

Počivalšek verjame v sprejem ukrepov za gostinstvo do konca maja

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek verjame v sprejem posebnih ukrepov pomoči za gostinstvo in turizem, ki ju je epidemija covida-19 najbolj prizadela, do konca maja. Nujno je, da se ti dodatni ukrepi za panogo sprejmejo, je za STA povedal ob robu odprtja obrtne cone Ugar v Ribnici.

V Halozah bodo obeležili dan travniških sadovnjakov

V petek, 30. aprila 2021, bo po Evropi prvič “dan travniških sadovnjakov”. Z obeleževanjem tega dne poudarjajo pomen ohranjanja biotske pestrosti rastlinskih in živalskih vrst ter širši družbeni pomen, ki ga imajo travniški sadovnjaki v evropskem prostoru. Dan bodo obeležili tudi v Halozah.

Neuradno: Svetovalna skupina bo predlagala možnost prireditev

|

Svetovalna skupina za covid-19 bo po neuradnih informacijah STA danes predlagala vladi dopolnitev semaforja sproščanja ukrepov, da bi v rumeni fazi lahko organizirali prireditve zunaj in v zaprtih prostorih. Prireditev na odprtem bi se po njihovem predlogu lahko udeležila četrtina ljudi, kolikor jih sicer sprejme prireditveni prostor.

Težji potek bolezni po okužbi z angleško različico, več bolnikov z dolgim covidom

V slovenskih bolnišnicah še vedno zdravijo precej covidnih bolnikov, zaradi česar po besedah direktorja Klinike Golnik Aleša Rozmana ne morejo povečati obravnave bolnikov z drugimi boleznimi in skrajševati čakalnih vrst. Opažajo tudi, da angleška različica povzroča nekoliko hujšo obliko covida-19, vse več pa je tudi bolnikov s t. i. dolgim covidom.

Srednješolec iz okolice Kranja načrtoval strelski pohod

Slovenska policija in ameriški varnostni organi so preprečili izvedbo načrtovanih umorov z orožjem, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Dosedanje ugotovitve intenzivne kriminalistične preiskave bodo predstavili na popoldanski novinarski konferenci. Kot neuradno poroča Večer naj bi srednješolec iz okolice Kranja načrtoval strelski pohod.

Urgentni center: Pomoč varnostne službe, grožnje tudi s smrtjo

Obdobje epidemije je zaznamovalo marsikaj, tudi proces dela v Urgentnem centru s številnimi organizacijskimi spremembami in prilagajanji. Govorili smo s strokovno vodjo zdravstvene nege Urgentnega centra, Renato Mlakar, dipl. m. s. k., ki nam je povedala, da so bila potrebna številna prilagajanja in spremembe, s katerim lahko omogočijo obravnavo vseh pacientov, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo […]