9:20, sobota, 28.09.2024
Maribor

Poraz Olimpije, v boju za naslov prvaka le še Maribor in Mura

V 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije so Ljubljančani izpadli iz boja za naslov prvaka. Za pokal se bosta očitno udarila Maribor in Mura. Nogometaši Olimpije so se v večerni tekmi pomerili s Taborom iz Sežane, velik del tekme so vodili, a so vodstvo zapravili (1:2). Nogometaši Tabora so za zmago namreč zadeli v 95. […]

Pred sodnika za prekrške stopila zadnja od treh dijakov

Pred sodnika za prekrške je danes na mariborskem okrajnem sodišču stopila še zadnja od treh dijakov, ki so bili vabljeni na sodišče zaradi sodelovanja na februarskem mirnem shodu za vrnitev v šolske klopi. Sodnik svoje odločitve še ni podal, zagovornik dijakinje pa pričakuje, da bo tudi v tem primeru sprejeta odločitev za ustavitev postopka.

Znano kdaj bo stekla gradnja nove Mozirske koče

Gradnjo nove Mozirske koče, saj je stara zgorela v februarskem požaru, bodo predvidoma začeli avgusta ali septembra. Vse je namreč odvisno od tega, kako bo Planinsko društvo Mozirja uspešno z zbiranjem sredstev in na razpisih. Gradbeno dovoljenje za novo kočo pa je društvo že pridobilo.

Prihaja 42. kolesarski maraton Okoli Pohorja

Organizatorji vabijo k predprijavam na 42. kolesarski maraton Okoli Pohorja, ki bo 19. junija potekal po treh trasah, primernih za različne stopnje pripravljenosti kolesarskih rekreativcev.