15:29, petek, 27.09.2024
Maribor

Skrajšanje veljavnosti negativnih testov

|

Od ponedeljka bo pogoj PCT (prebolevniki, cepljeni, testirani) veljal za udeležbo na dogodkih in shodih, je danes določila vlada. Organizatorji dogodkov oz. shodov bodo dolžni preverjati izpolnjevanje pogoja, je na novinarski konferenci dejala Maja Bratuša. Napovedala je tudi skrajšanje veljavnosti negativnih testov na okužbo s koronavirusom.

FOTO: Tako bo izgledala Trojiška promenada

Župan Svete Trojice v Slovenksizh goricah, David Klobasa, je na družbenem omrežju sporoči, da je ponosen, da lahko uradno in prvič predstavi delček posebnosti, kako bo izgledala Trojiška promenada.

V Sloveniji je padla sedmica

V včerajšnjem žrebanju Lota so izžrebali Sedmico, vredno 4.264.461,24 evrov! Nov slovenski milijonar je listek vplačal na bencinskem servisu Petrol na Bledu.

Kako se Evropa pripravlja na digitalno dobo?

|

Digitalna tehnologija že dolgo vpliva na naša življenja na številnih področjih in danes si brez nje življenje le stežka predstavljamo, pandemija virusa covid-19 pa je manj kot v letu dni le še utrdila in poglobila to povezanost.

Na delu Hrvaške bodo zaostrili ukrepe

V Dalmaciji bodo zaostrili ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa, je danes napovedal hrvaški premier Andrej Plenković. Hrvaški notranji minister Davor Božinović pa je pojasnil, da bodo s ponedeljkom poostrili nadzor nad prireditvami, ki se jih udeležuje večje število ljudi.

Bratuškova: Po izbruhu epidemije Slovenijo zajela še politična kriza

V SAB so prepričani, da bo izid referenduma, na katerem so volivci prepričljivo zavrnili novelo zakona o vodah, zaznamoval delo vlade tudi jeseni. Ob takšni podpori bo težko sprejemala ukrepe in reforme, ki terjajo širši družbeni konsenz, meni predsednica SAB Alenka Bratušek. Jesen bo za SAB zelo aktivna, oktobra načrtujejo tudi programski kongres.