23:28, petek, 27.09.2024
Maribor

Na smučišču umrl 38-letnik

Avstrijska policija je sporočila, da se je danes na smučišču pri Söldnu med deskanjem smrtno ponesrečil 38-letni Slovenec.

V siloviti eksploziji v Beogradu mrtva in ranjeni

V tovarni EdePro v predmestju Beograda Bubanj Potok, kjer izdelujejo predvsem rakete za obrambo proti toči, je danes nekaj po 14. uri odjeknila ena silovita in nato še več manjših eksplozij. Pri tem sta umrla najmanj dva zaposlena v tovarni, 16 je bilo ranjenih, nekaj oseb še pogrešajo, poroča srbska radiotelevizija RTS.

Napovedali, kdaj lahko pričakujemo peti val

Minister za zdravje Janez Poklukar in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović sta v ločenih izjavah opozorila na možnost petega vala epidemije covida-19. Do slednjega bi po Poklukarjevih besedah ob nezadostni precepljenosti v Sloveniji lahko prišlo februarja prihodnje leto.

V avtobusni nesreči umrlo 46 oseb, v državi razglasili tridnevno žalovanje

Makedonska vlada je zaradi avtobusne nesreče v Bolgariji s 46 smrtnimi žrtvami razglasila tridnevno državno žalovanje. Na vseh vladnih stavbah zastave že visijo na pol droga. Pred makedonskim veleposlaništvom v bolgarski prestolnici Sofija ljudje v znak sožalja polagajo cvetje, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

V Sloveniji so se zatresla tla

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 13.53 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 2,0. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 44 kilometrov jugozahodno od Ljubljane, v bližini Postojne.