5:39, petek, 27.09.2024
Maribor

V nesreči umrla kolesarka

Danes, nekaj  po  17.  uri  se  je na Kidričevi ulici na Dobu pri Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 62-letna kolesarka.

Na čelu Dravskih elektrarn Maribor odslej Aleksander Brunčko

Družbi Dravske elektrarne Maribor (Dem) in Termoelektrarna Šoštanj (Teš) bosta dobili novo vodstvo. V Dem 1. decembra na mesto generalnega direktorja prihaja Aleksander Brunčko, ki se mu bo 1. januarja 2022 kot direktor pridružil Damjan Seme. V Tešu pa bo z novim letom generalni direktor Matjaž Vodušek, kot direktor pa ostaja Mitja Tašler.

Policisti so znova imeli delo z nedovoljenimi prehodi meja

Včeraj zjutraj so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica, s kombiniranim vozilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

OZS z novim pozivom za dodatno pomoč v interventnem zakonu

Člani upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) so se danes strinjali, da mora vlada v novi interventni zakon za omilitev posledic epidemije, ki je v DZ, nujno vključiti ukrepe subvencioniranja čakanja na delo doma in skrajšanega delovnega časa ter znižanje DDV za gostinske storitve.