23:20, petek, 27.09.2024
Maribor

V starostni skupini do enajst let šest otrok domnevno cepljenih s cepivom Moderne

Po podatkih NIJZ so šest otrok v starostni skupini od pet do enajst let domnevno cepili s cepivom Moderne. Za cepljenje proti covidu-19 v omenjeni starostni skupini je v Sloveniji registrirano le cepivo podjetja Pfizer/BioNTech. Na NIJZ so pojasnili, da za podatke odgovarjajo posamezni izvajalci cepljenja, ki podatke tudi vnašajo v sisteme NIJZ.

Za spodbujanje digitalne vključenosti predvideni tudi digitalni boni

|

Služba vlade za digitalno preobrazbo je na spletni strani eUprave objavila osnutek zakona o spodbujanju digitalne vključenosti, katerega namen je povečanje digitalne vključenosti prebivalstva in primerjalnega napredka digitalne razvitosti gospodarstva in družbe. Med drugim je predvidena uvedba digitalnega bona za nakup računalniške opreme.

90 odstotkov hospitaliziranih v UKC Ljubljana necepljenih

Ob padanju števila okužb z novim koronavirusom se nekoliko umirjajo tudi razmere na covidnih oddelkih Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, kjer je hospitaliziranih manj kot 200 bolnikov. A infektologi ob tem zaskrbljeno pričakujejo, kaj bo prineslo hitro širjenje okužb z novo, bolj nalezljivo koronavirusno različico omikron.