23:25, petek, 27.09.2024
Maribor

Zaradi pandemije odpovedali pustno povorko

zaradi pandemije covida oziroma zaradi koronavirusne različice omikron so že drugič zapored odpovedali svetovno znani pustni karneval po ulicah mesta Ria de Janeira.

Papež kritizira pare, ki nočejo imeti otrok

Papež Frančišek je v govoru o starševstvu med splošno avdienco v Vatikanu obžaloval, da hišni ljubljenčki včasih prevzemajo mesto otrok v družbi. Kritiziral je pare, ki nočejo imeti otrok, imajo pa dva psa ali dve mački, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Toliko bi po predlogih znašala nova minimalna plača

|

Minister za delo Janez Cigler Kralj je danes po drugem posvetu s socialnimi partnerji sporočil, da bo uskladitev minimalne plače za leto 2022 enaka višini rasti cen življenjskih potrebščin v lanskem letu. Zvišala se bo torej predvidoma za 4,9 odstotka na 1074,43 evra bruto.

Bi bilo potrebno spremeniti zakonodajo glede skrbništva otrok?

|

Zagovornik načela enakosti priporoča dopolnitev zakonodaje glede deljenega skrbništva otrok ločenih staršev. Predlaga spremembo dela družinskega zakonika, po kateri bi sodišča v vseh aktualnih postopkih lahko odredila deljeno skrbništvo vedno, ko bi bilo to v največjo otrokovo korist, pa čeprav njihovi starši o tem ne bi dosegli soglasja.