21:21, petek, 27.09.2024
Maribor

Oddaja Na glas: Evtanazija, za ali proti?

V tokratni oddaji Na glas smo se posvetili prostovoljni evtanaziji oziroma pomoči pri prostovoljnem končanju življenja bolnih, onemoglih oseb. Ob tem pa smo se spregovorili o razlogih za evtanazijo kot tudi razlogih proti njej.

V UKC Maribor 149 covidnih pacientov

Število vseh hospitaliziranih covid bolnikov v UKC Maribor znaša 149 – od tega je na intenzivnem zdravljenju 29 pacientov, na akutnem oddelku pa 114 pacientov (in 1 pacient pediatrija ter 5 pacientov porodnišnica).

Na voljo bo nov vavčer

Slovenski podjetniški sklad ponovno ponuja vavčer za digitalni marketing. Na voljo je 3,3 milijona evrov, vloge bo preko e-portala sklada mogoče oddati od ponedeljka naprej, so danes sporočili iz sklada.

77-letnik umoril spečo ženo, zanj obvezno psihiatrično zdravljenje

Mariborsko sodišče je po današnji glavni obravnavi za zaprtimi vrati 77-letniku, ki je februarja lani v Zlogoni Gori pri Oplotnici do smrti zabodel spečo ženo, na predlog tožilstva izreklo varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja in varstva v zdravstvenem zavodu, so za STA potrdili na sodišču. Obdolženemu so podaljšali pripor.

Melania Trump je morala svoj klobuk na dražbi prodati pod izklicno ceno

Nekdanja ameriška prva dama Melania Trump je morala svoj klobuk na spletni dražbi prodati pod izklicno ceno, predvsem zaradi krepkega padanja vrednosti kriptovalut v zadnjih tednih, so poročali ameriški mediji. Klobuk in še dva predmeta so dali na dražbo za 250.000 dolarjev, v promet pa so šli za okrog 170.000.