19:18, petek, 27.09.2024
Maribor

Fides oster do ministra Poklukarja

Sindikat Fides ministru za zdravje Janezu Poklukarju očita, da namesto konkretnih rešitev, ki jih je imel možnost izpeljati in ki so jih skupaj s predstavniki ministrstva pripravljali lani, sedaj hiti in želi pogasiti požar z “bombončki”, da bi si “kupil dragoceni čas pred volitvami in ubranil položaj na lestvici priljubljenosti politikov”.

Odpoklic sadnih gumi bonbonov

|

Distributer Steelplast je zaradi senzoričnega odklona kakovosti iz prodaje umaknil sadne gumi bonbone Dennree BIO (400 g) nemškega dobavitelja Dennree.

USPEH: Slovenci postali olimpijski podprvaki!

Slovenski smučarski skakalci Lovro Kos, Cene Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc (934,4 točke), vodilni po prvi seriji, so današnjo zadnjo skakalno tekmo teh olimpijskih iger v Pekingu, moštveno preizkušnjo, končali na drugem mestu. Zmagali so Avstrijci (942,7), tretji so bili Nemci (922,9,) branilci naslova Norvežani (922,1) pa četrti.

Vse več spletnih in drugih prevar – ključna previdnost uporabnikov spletnih storitev

V Sloveniji opažamo porast poskusov spletnih prevar, predvsem t.i. phishinga. Goljufi prek elektronske pošte ali SMS-sporočil pošiljajo lažna sporočila, da bi pridobili občutljive podatke. Pri tem pogosto izbirajo tarče z veliko uporabniki, med katerimi so tudi banke. Poleg groženj, ki ob pospešeni digitalizaciji pretijo predvsem uporabnikom spletnih storitev, se pojavlja vrsta drugih poskusov prevar (npr. […]