19:20, petek, 27.09.2024
Maribor

V sredo zaradi stavke v lekarnah le nujne storitve

Stavka v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva bo v sredo potekala tudi v lekarnah, saj se je sindikatom v omenjenih dejavnostih pridružil tudi Sindikat farmacevtov Slovenije. Dežurne lekarne bodo delovale, preostale pa bodo med 10. in 16. uro zaprte.

Italija določila datum za ukinitev covidnega potrdila

Andrea Costa, italijanski državni sekretar za zdravje, je danes medijem izjavil, da bo Italija ukinila covidno potrdilo in da bi se to zgodilo 31. marca 2022. Costa je po poročanju Primorskega dnevnika in portala Regional dejal, da gre za možen scenarij, a da je treba dokončati cepljenje prebivalstva s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu. Državni […]

Po neuspešnih pogajanjih v sredo stavka sindikatov zdravstva in socialnega varstva

Reprezentativni sindikati zdravstva in socialnega varstva ter zdravstvene nege tudi na današnjem nadaljevanju pogajanj niso zbližali stališč glede sindikalnih stavkovnih zahtev, med drugim po zvišanju plač. Sindikati zato vztrajajo pri sredini stavki, ki so jo sicer napovedali konec januarja, so za STA pojasnili na sindikalni strani.

Sekcija trgovcev pozvala k takojšnji odpravi pogoja PCT

Sekcija trgovcev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) je ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in za zdravje Janeza Poklukarja ponovno pozvala k takojšnji odpravi pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran) v specializiranih trgovinah. K temu so pozvali tudi v luči nelojalne konkurence, ki jo predstavljajo živilske trgovine.