19:20, petek, 27.09.2024
Maribor

Urša Bogataj druga v Oslu, Nika Križnar postala skupna zmagovalka turneje

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar, ki je sprva dobila prolog pred današnjo četrto in obenem zadnjo tekmo svetovnega pokala norveške turneje raw air, je s četrtim mestom (253,2 točke) v Oslu postala skupna zmagovalka turneje. Zmago na tekmi je slavila Japonka Sara Takanashi (263,9) pred olimpijsko prvakinjo Uršo Bogataj (259,3).

Fantastično: Gajser po dveh dirkah nove sezone z dvema zmagama!

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec druge dirke sezone svetovnega prvenstva v elitnem razredu MXGP. Na preizkušnji v italijanski Mantovi je bil drugi v prvi vožnji in zmagal v drugi. Z drugo zmago v tej sezoni se je še utrdil na vrhu seštevka.

Boštjan Kline z najboljšim superveleslalomskim rezultatom letos

Norveški alpski smučar Aleksander Aamodt Kilde je bil najhitrejši na predzadnjem superveleslalomu sezone svetovnega pokala v domačem Kvitfjellu, s četrto zmago v sezoni pa si je pred finalom že zagotovil mali kristalni globus v tej disciplini. To mu je uspelo drugič v karieri, največ točk je zbral že leta 2016.

Drzna tatvina v gostilni, gost stekel za storilcem

“Včeraj, okoli 20. ure smo bili obveščeni o tatvini v Mostah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški pristopil do oškodovanke, ki je sedela na vrtu gostinskega lokala, jo s pogovorom zamotil, nato pa ji je s stola odtujil torbico in s kraja zbežal,” so sporočili iz PU Ljubljana.