19:17, petek, 27.09.2024
Maribor

V kratkem predvidoma nova pogajanja med Ukrajino in Rusijo

Ukrajina si prek posrednic Izraela in Turčije prizadeva za pripravo novih pogajanj z Rusijo. Kot je danes na ukrajinski televiziji še dejal vodja kabineta ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak, z obema državama usklajujejo kraj in okvir za pogajanja, poroča agencija Reuters.

Roglič po zahtevni etapi zmagovalec dirke Pariz – Nica

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je skupni zmagovalec dirke Pariz – Nica, potem ko je v zadnji etapi s tretjim mestom ohranil prednost pred najbližjim zasledovalcem Britancem Simonom Yatesom (BikeExchange-Jayco). Slednji je dobil etapo po napadu na zadnjem vzponu, a si nabral premalo prednosti za skupno zmago.

VRHUNSKO! Slovenski orli svetovni prvaki, na ekipni tekmi pokorili tekmece

Slovenska skakalna četverica Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek je prepričljiva zmagovalka ekipne tekme na svetovnem prvenstvu v poletih v norveškem Vikersundu. Po osmih skokih so Slovenci za natanko 128 točk premagali najbližje zasledovalce in se podpisali pod deveto kolajno na SP v poletih, od tega tretjo zlato.

FANTASTIČNO: Slovenke niso pustile tekmicam na zmagovalni oder

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj (277,4 točke) je zmagovalka zadnje tekme sezone svetovnega pokala v nemškem Oberhofu. Za popolno slavje Slovenk sta z drugim in tretjim mestom poskrbeli še Nika Križnar (273,1) ter Ema Klinec (262,4). Med deseterico je zadnjo tekmo v karieri končala tudi Špela Rogelj (252,5), ki je bila šesta.

Žan Kranjec v Krajnski Gori brez stopničk, a med najboljšo deseterico

Norvežan Henrik Kristoffersen je zmagovalec tudi drugega veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori. Na nedeljski tekmi je za drugi uspeh v 24 urah premagal Avstrijca Stefana Brennsteinerja (+0,23) in Švicarja Marca Odermatta (+0,27). Edini Slovenski predstavnik Žan Kranjec je na koncu osvojil deseto mesto (+1,37).

POZOR: Po vsej Sloveniji razglašena velika požarna nevarnost. Kaj vse je prepovedano?

Uprava RS za zaščito in reševanje je razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 14. marca 2022 na območju celotne države. Razglas velja za območja naravnega okolja brez snežne odeje. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju prepovedano: – požiganje in odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko […]