17:27, petek, 27.09.2024
Maribor

V Sloveniji za začasno zaščito zaprosilo 4400 oseb iz Ukrajine

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes številne tuje veleposlanike v Sloveniji seznanil z aktivnostmi in ukrepi slovenske vlade v povezavi s krizo v Ukrajini. Pri tem je pojasnil, da je od 10. marca za začasno zaščito zaprosilo 4400 oseb iz Ukrajine, so sporočili z ministrstva.

Šok v cilju 1. etape: Kolesar se je zgrudil, morali so ga oživljati

Italijansko kolesar Sonny Colbrelli iz ekipe Bahrain Victorious se je po sprintu in osvojenem drugem mestu v prvi etapi dirke po Kataloniji zgrudil v cilju. Na pomoč je takoj prišla zdravniška služba, ki ga je začela oživljati. Po 45 minutah so kolesarja odpeljali v bolnišnico, poroča portal Cyclingnews. Kolesar je sicer v stabilnem stanju.

Znova zastrupljanje živali, bodite previdni

“Prejeli smo informacijo in prošnjo za deljenje informacije: Za ograjo hiše v ulici K Žagi, naj bi nekdo v ponedeljek ( 14.3.2022) “vrgel nekaj zastrupljenega,” so zapisali v Društvu za zaščito živali.

Upravne enote začenjajo izdajati nove osebne izkaznice

Z dnem 28.3.2022 bodo upravne enote pričele izdajati nove osebne izkaznice – biometrične in elektronske osebne izkaznice. Obstoječe osebne izkaznice, ki so izdane na starih obrazcih, bodo ostale v veljavi do poteka datuma veljavnosti.