5:37, petek, 27.09.2024
Maribor

Pozivi k odstopu urednice informativnega programa TVS in generalnega direktorja RTVS

Četrtkovo predvolilno soočenje na TV Slovenija (TVS) po mnenju več novinarskih organizacij pomeni kršitev poklicnih meril, standardov in zakona o RTV Slovenija in ni vredno javne televizije. Od odgovorne urednice informativnega programa TVS Jadranke Rebernik in generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha zato zahtevajo odstop.

Državna volilna komisija sporočila, da se je izgubilo več sto glasovnic

Državna volilna komisija (DVK) se je seznanila s težavo pri dostavi volilnega gradiva na veleposlaništvo Slovenije v Buenos Airesu v Argentini. Del glasovnic se je namreč nekje izgubil. DVK bo zato pristojne organe obvestila o utemeljenem sumu odtujitve volilnega gradiva. Za volivke in volivce pa so našli rešitev, so sporočili z DVK.

32-letnica, ki je ubila babico, mora na obvezno psihiatrično zdravljenje

Sodni senat Okrožnega sodišča v Kopru je danes odločil, da je 32-letnica, obtožena uboja babice aprila lani v Bertokih, dejanje storila, a zaradi duševne motnje ni imela v oblasti svojega ravnanja. Odredil ji je ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja v zdravstvenem zavodu za največ pet let. Do pravnomočnosti so storilki podaljšali pripor.

VIDEO: Zavod PIP na Gimnaziji Ormož organiziral dogodek z mladimi

Zavod PIP je na Gimnaziji Ormož organiziral dogodek z mladimi, kjer je bila v ospredju razprava o možnostih za mlade, da v kar največji meri izkoristijo svoje potenciale. V luči evropskega leta mladih je bilo izpostavljeno, kakšno podporo mladim omogočajo akterji na lokalni, nacionalni in EU ravni.