5:38, petek, 27.09.2024
Maribor

V Sloveniji je okoli 165.000 gasilcev

Gasilske dejavnosti so bile v letu 2021 precej okrnjene, druženj in vaj skoraj ni bilo, odpadla so tudi številna tekmovanja. Predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik leto ocenjuje kot izgubljeno za slovensko gasilstvo, a poudarja, da gasilstvo ni zamrlo, saj v gasilske vrste vsako leto vstopi do 2500 mladih.

Volilni dan: jasno bo, kdo bo vodil 15. slovensko vlado

Poleg splošnega glasovanja, ki bo potekalo danes med 7. in 19. uro, so lahko volivci svoj glas že oddali predčasno od torka do četrtka, ko je glasovalo 130.151 volivcev oziroma 7,67 odstotka volilnih upravičencev. Gre za rekordno udeležbo na predčasnem glasovanju na vseh dosedanjih volitvah in referendumih.

Trump mora plačati 1,3 milijona dolarjev sodnih stroškov

Bivši predsednik ZDA Donald Trump mora nekdanji tekmovalki v njegovi resničnostni oddaji Vajenec in nekdanji svetovalki v Beli hiši Omarosi Manigault Newman plačati 1,3 milijona dolarjev stroškov za tožbo, ki jo je vložil, ker je Omarosa napisala knjigo o delu v Beli hiši.

Barbra Streisand danes praznuje 80 let

Barbra Streisand, nekoč dekle iz Brooklyna v New Yorku, ki je svetovno slavo dosegla tako v glasbi kot v filmu, televiziji in gledališču, danes praznuje 80. rojstni dan. Rodila se je 24. aprila 1942. Glasbenica in igralka še vedno ustvarja.

V zadnjih desetih letih pri nas več kot 20 nesreč zaradi snežnih plazov

Vreme je v teh dneh na višje ležečih območjih pokazalo, da zima še ni rekla zadnje besede. Zaradi novega snega se je v visokogorju povečala tudi nevarnost snežnih plazov. V desetletju 2012-2021 je bilo pri nas v 25 nesrečah zaradi snežnih plazov 38 ponesrečenih, med njimi tudi smrtne žrtve. V zadnji zimi hujših nesreč zaradi […]