5:39, petek, 27.09.2024
Maribor

Vlada namerava za nakup 45 oklepnikov tipa boxer odšteti 343,4 milijona evrov

Vlada bo za nameravani nakup 45 osemkolesnikov tipa boxer odštela 343,4 milijona evrov skupaj z DDV, so danes sporočili z obrambnega ministrstva (Mors) po odločitvi ustavnega sodišča, da prepoved referenduma o sporazumu z organizacijo OCCAR ni v neskladju z ustavo. Obrambni minister Matej Tonin je napovedal podpis pogodbe “še v tem mesecu”.

Strel lažje poškodoval učenca v šoli, policisti sporočili več podrobnosti

|

Do strela, ki je danes dopoldne odjeknil v Osnovni šoli Žužemberk in je lažje poškodoval učenca, je prišlo nenamerno, zaradi neprevidnega ravnanja z orožjem. Pištolo je v šolo prinesel 14-letni učenec, sprožila pa se je v garderobi v družbi več učencev. Poškodovanega 13-letnika so oskrbeli v novomeškem urgentnem centru, so pojasnili na policiji.

V akciji Varno z e-skirojem policisti ugotovili številne kršitve

V okviru nacionalne preventivne akcije Varno z e-skirojem, ki je potekala od 18. do 24. aprila, so policisti pregledali 481 voznikov e-skirojev. Pri 103 voznikih so ugotovili kršitve, najpogosteje povezane z nepravilno uporabo površine za vožnjo, štirje vozniki pa so vozili pod vplivom alkohola, sporočajo iz agencije za varnost prometa.

Volilna udeležba z glasovi, ki so prispeli po pošti presegla 70 odstotkov

Z glasovi, ki so prispeli po pošti iz Slovenije, je volilna udeležba presegla 70 odstotkov, trenutno po delnih neuradnih podatkih znaša 70,05 odstotka. Po pošti je sicer glasovnice oddalo 3389 oseb, 56 glasovnic je bilo neveljavnih, 3333 pa veljavnih. Državna volilna komisija (DVK) je te glasove že vključila v delni izid glasovanja, so sporočili.

Golob in Fajonova po neformalnem srečanju zadovoljna s pogovori

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob in predsednica SD Tanja Fajon sta se danes srečala na neformalnem kosilu. Po srečanju sta bila sicer redkobesedna, a zadovoljna s pogovori, ki za zdaj po njuni oceni tečejo dobro. “Če bo šlo tako naprej, bomo vlado sestavili v rekordnem času,” je po srečanju ocenil Golob.