5:43, petek, 27.09.2024
Maribor

NIJZ pripravil navodila za okužene z virusom opičjih koz

Na NIJZ so pripravili navodila za okužene z virusom opičjih koz, ki se zdravijo v domači oskrbi. Slednji naj ostanejo doma, omejijo stike in upoštevajo priporočila za preprečevanje širjenja bolezni v obdobju, ki ga določi zdravnik in načeloma traja, dokler ne odpadejo kraste. Navodila so pripravili tudi za tesne stike okuženih.

Proračun Mestne občine Maribor po rebalansu na 189 milijonih evrih

Mariborski mestni svetniki so danes potrdili drugi rebalans letošnjega proračuna občine. Ta se zvišuje za 1,5 milijona evrov na 189,1 milijona. V prvem branju so dali zeleno luč nastanku soseske Novo Pobrežje in strategiji za preoblikovanje Maribora v pametno mesto.

Mariborski Stari most naj bi še letos zaprli za osebna vozila

Podžupan Mestne občine Maribor Samo Peter Medved je na današnji seji mestnega sveta napovedal, da nameravajo še letos zapreti Stari most za osebna motorna vozila. “Tako bo namenjen prvenstveno pešcem, kolesarjem, avtobusom, taksijem in dostavi. V načrtu je realizacija še letos,” je dejal.

Slovenska nogometna vrsta z novimi dresi po uspešnejše rezultatsko obdobje

|

Slovenska nogometna reprezentanca je v Ljubljani začela priprave na novo, tretjo izvedbo lige narodov. Slovenci bodo tokrat igrali razred višje, in sicer v ligi B skupaj v skupini s Švedsko, Norveško in Srbijo. V tem se bodo izbranci Matjaža Keka predstavili v novih dresih, za katere upajo, da bodo prinesli novo energijo.