6:18, sobota, 12.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Kandidatka za ministrico za pravosodje Švarc Pipanova čez sito parlamentarnega odbora

Odbor DZ za pravosodje je danes predstavitev kandidatke za ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan ocenil kot ustrezno. Kandidatka se je v predstavitvi in odgovorih na vprašanja članov odbora med drugim zavzela za vladavino prava, za uveljavitev ustavnih odločb in odpravo postopkov, ki so bili sproženi zoper posameznike v času covida-19.

VIDEO: Dalmacijo zajelo silovito neurje

Del Hrvaške je danes spet zajelo neurje, ki so ga spremljali močno deževje, toča in silovit veter, poročajo hrvaški mediji. Tokrat je bila na udaru hrvaška obala, predvsem Dalmacija. Na Jadranski magistrali so policisti na območju Kaštela v splitsko-dalmatinski županiji zaradi velike količine dežja preusmerjali promet na druge ceste.

Zbor članstva LMŠ naslednji teden o združevanju z Gibanjem Svoboda

Zbor članstva LMŠ bo predvidoma v naslednjem tednu kot najvišji organ stranke potrjeval združevanje strank LMŠ, SAB in Gibanje Svoboda, je danes dejal prvak LMŠ Marjan Šarec. Po njegovih besedah bo proces združevanja zaključen v “relativno kratkem času”, po načrtih bodo najvišji organi vseh treh strank odločitev potrdili do 10. junija.

Švedinja, stara 103 leta, skočila s padalom

103-letna Švedinja Rut Larsson je v nedeljo v bližini mesta Motala dosegla svetovni rekord kot najstarejša oseba, ki je opravila skok s padalom v tandemu. Dogodek je spremljal predstavnik Guinnessove knjige rekordov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

To je datum, do kdaj mora delodajalec izplačati regres

|

Inšpektorat RS za delo opozarja, da se bliža 1. julij in s tem tudi rok za izplačilo regresa za letni dopust v letu 2022. Delodajalec je dolžan delavcu, ki je zaposlen celo leto in ima pravico do letnega dopusta, do 1. julija izplačati regres najmanj v višini minimalne plače. Neizplačilo regresa za letni dopust je […]