5:35, petek, 27.09.2024
Maribor

Na ministrstvih danes večina primopredaj poslov

Na ministrstvih za finance, gospodarstvo, infrastrukturo, notranje zadeve, javno upravo, zdravje, zunanje zadeve, obrambo, delo, okolje in prostor, kmetijstvo, šolstvo ter kulturo so danes potekale primopredaje poslov med novimi in starimi ministri. Večina starih je ocenila, da resorje predajajo v dobrem stanju, novi pa, da jih čaka veliko dela.

Interpol: Orožje iz Ukrajine bo po vojni končalo v rokah kriminalcev

Veliko kosov orožja, ki jih države pošiljajo v Ukrajino, bo sčasoma končalo v rokah kriminalcev v Evropi in drugod, je danes v Parizu opozoril generalni sekretar Interpola Jürgen Stock. Države je pozval, naj koristijo podatkovne baze za sledenje orožju, ki so jim na voljo.

Priprave na gasilsko olimpijado v zaključni fazi

Priprave na gasilsko olimpijado, ki jo bo od 17. do 24. julija gostila Slovenija, potekajo po načrtih in so v zaključni fazi. “Naredili bomo vse, da tekmovalce pričakamo pripravljeni in da jim zagotovimo vse potrebno, da se bodo počutili kar najbolje,” je za STA povedal predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik.

Iz ZDA čestitke novi slovenski vladi

Nova vlada premierja Roberta Goloba je po potrditvi v DZ prejela čestitke z ameriškega veleposlaništva v Sloveniji. “ZDA čestitamo predsedniku vlade Robertu Golobu in novi slovenski vladi ob potrditvi v parlamentu,” so zapisali. Veselijo se nadaljnjega prijateljstva in sodelovanja med državama.