5:35, petek, 27.09.2024
Maribor

Mestni svet MO Maribor v prvem branju podprl občinski prostorski načrt

|

Mariborski mestni svetniki so na današnji zadnji seji pred poletnimi počitnicami potrdili spremenjeno ceno pitne vode, ki je po pojasnilih direktorja Mariborskega vodovoda Mirana Juga zaradi višjih cen električne energije potrebna na postavki vodarine, o tem smo že poročali. Opravili so tudi prvo obravnavo odloka o občinskem prostorskem načrtu.

Voda za Mariborčane dražja, direktorju vodovoda pa služben avto za 50 tisoč evrov

Mariborski župan mora zaradi izstopa nekaterih svetniških skupin iz koalicije po incidentu z domnevnim fizičnim obračunom nad mladoletnikom iskati vse več kompromisov, zaradi česar se je še pred sejo odločil z dnevnega reda umakniti predvideno občutno podražitev vozovnic za Pohorsko vzpenjačo, korak nazaj pa je moral stopiti tudi pri podražitvi pitne vode.

Mariborski župan s težavo začel sejo, svetniki namreč najprej niso bili sklepčni

Načrtovano je bilo, da bodo mariborski svetniki na današnji zadnji redni seji pred poletnimi počitnicami odločali o podražitvi oskrbe s pitno vode ter opravili prvo branje občinskega prostorskega načrta. Ob tem bodo na predlog Stranke mladih – Zeleni Evrope obravnavali etični kodeks občinskih funkcionarjev Mestne občine Maribor ter potrjevali odlok o občinskih cestah.

Slovenska vplivnica si je spremenila ime

|

Metropolitan poroča, da si je ena izmed nekdaj najbolj priljubljenih slovenskih YouTuberk Neva Boškin, ki je ustvarjala lepotne vsebine. Na YouTubu ima še vedno več kot 31 tisoč naročnikov, njen najbolj priljubljen posnetek pa ima kar 226 tisoč ogledov.