5:38, petek, 27.09.2024
Maribor

Prodaja v storitvah in trgovini aprila za petino višja kot pred letom

|

Skupni obseg prodaje v storitvenih dejavnostih in trgovini se je aprila povečal tako na mesečni kot na letni ravni. V mesečni primerjavi je bil večji za 1,6 odstotka, v primerjavi z lanskim aprilom pa za 20,2 odstotka. Največjo rast prodaje so statistiki opazili v gostinstvu, od tiste aprila lani je bila skoraj trikrat višja.

22 milijonov evrov pomoči, država tudi v odkup letošnjega pridelka pšenice

 Država bo slovenskim kmetom namenila nekaj več kot 22 milijonov evrov pomoči za različne namene, je po današnji seji vlade sporočil premier Robert Golob. Poleg tega bo država prek zavoda za blagovne rezerve odkupila vso pšenico, pridelano v Sloveniji, s čimer želi kmetom zagotoviti “jasnega enega kupca in stabilno ceno”.

Odpoklic turške kave

Podjetje Lidl Slovenija je iz prodaje odpoklicalo turško kavo Bellarom v 200-gramskem pakiranju proizvajalca Gala.

Goran Dragić: “Na evropsko prvenstvo bom šel”

Košarkarji Slovenije so v 5. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 (skupina C) premagali Hrvaško s 97:69 (33:8, 54:35, 76:51). Po tekmi pa je v Stožicah postalo evforično, saj je bila predvidoma to zadnja tekma Gorana Dragića v dresu slovenske reprezentance na domačih tleh.

Nov predsedniški kandidat – v boj se podaja ta slovenski župan

V tekmo za predsednika republike se podaja tudi kočevski župan Vladimir Prebilič, je ta danes potrdil za STA. Kot je zatrdil, podpore strank ni iskal, bo pa iskal podporo volivcev. Svojo kandidaturo, ki jo sicer podpirajo tudi njegovi županski kolegi iz Kluba neodvisnih županj in županov, bo predstavil na novinarski konferenci prihodnji teden.

Neuporabljenih ostalo za več kot 75 milijonov evrov bonov

Do četrtka, ko se je iztekla veljavnost turističnih bonov in bonov za gostinstvo, turizem, šport in kulturo, so upravičenci po podatkih Finančne uprave RS (Furs) unovčili 86 odstotkov vrednosti obeh bonov, kar predstavlja 468,4 milijona evrov. Neporabljenih jih je po navedbah uprave ostalo za 75,27 milijona evrov.