5:37, petek, 27.09.2024
Maribor

Izvoljen novi predsednik Slovenske ljudske stranke

Na volilnem Kongresu Slovenske ljudske stranke so delegatke in delegati SLS za novega predsednika s skoraj popolno večino izvolili Marka Balažica. Kot edini kandidat za predsednika je v svoji predstavitvi na Kongresu SLS izpostavil pomen nove mladostniške energije za vodenje najstarejše in prve demokratične slovenske politične stranke, ustanovljene po 2. svetovni vojni, na slovenskih tleh, […]

V petek potrdili 1134 okužb z novim koronavirusom

|

V petek so v Sloveniji ob 654 PCR-testih in 3801 antigenskih testih potrdili 1134 okužb z novim koronavirusom. To je 225 več kot v četrtek. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 9863 aktivnih primerov okužbe.

Pirc Musarjeva objavila svoje premoženjsko stanje

Pravnica Nataša Pirc Musar, ki je napovedala kandidaturo za predsednico republike, je objavila svoje premoženjsko stanje. “Prav je, da veste. Transparentnost je bila od nekdaj moja vrednota in dostop do informacij javnega značaja prva človekova pravica, ki sem jo zagovarjala,” je sporočila na svoji spletni strani.

Močan pok v Zagrebu sprožil preplah

Nekaj po 12. uri je na območju Zagreba odjeknil močan pok, ki je sprožil preplah, poročajo hrvaški mediji. Kmalu po dogodku je vodja gasilcev Siniša Jembrih pojasnil, da je med rednimi vojaškimi vajami eno od hrvaških vojaških letal Mig prebilo zvočni zid.