5:44, petek, 27.09.2024
Maribor

Priznana blagovna znamka v Sloveniji vendarle ne bo zaprla svojih vrat

Veriga modnih oblačil se je v času epidemije koronavirusa soočala s finančno stisko, zaradi katere so se pojavile govorice o tem, da naj bi svoja vrata za zmeraj zaprla in sicer po več evropskih državah. S spremembami, h katerim so stremeli, so vendarle uspeli nekaj stvari spremeniti in kot kaže v Sloveniji ostajajo trgovine Orsay […]

Na nebu nad Slovenijo veliko Goodyearovo zračno plovilo

Največje poltogo zračno plovilo na svetu Goodyear Blimp bo danes in v četrtek spet vidno na slovenskem nebu. Plovilo modela Zeppelin NT tretjič zapored namreč leti nad evropskimi mesti in ga pot vodi tudi čez Slovenijo. Danes bo državo preletel od Maribora, prek Celja, Ljubljane in Kranja do letališča v Lescah, kjer bo prenočil.

FOTO: Glasbenik SoulGreg Artist predstavil svojo predsedniško kandidaturo

Glasbenik Gregor Bezenšek z umetniškim imenom SoulGreg Artist je danes tudi uradno predstavil svojo kandidaturo za predsednika republike. Kandidiral bo s podpisi volivcev, nastopil bo s sloganom Za ljudi do neba. Funkcijo predsednika republike želi modernizirati in preseči delitve, krepitev slovenske zavesti pa doseči tudi skozi slovensko glasbo.

FOTO: Policija v najem prejela 53 patruljnih vozil

Policijske uprave bodo danes in v četrtek v najem prevzemale še zadnjih 53 od 203 specialnih patruljnih osebnih vozil znamke Škoda Octavia Combi 2.0, ki jih bodo policisti za operativne naloge uporabljali pet let.

Znan datum izstrelitve mariborskega satelita Trisat-R v vesolje

Novi slovenski nanosatelit Trisat-R bo po najnovejših napovedih z raketo v vesolje poletel čez teden dni. “Od organizatorja poleta (Esa) smo bili obveščeni, da je polet s prvotno načrtovanega 7. julija prestavljen na 13. julij, saj raketa še ni pripravljena na polet,” so danes za STA povedali na fakulteti Feri.