11:26, petek, 27.09.2024
Maribor

Umrla je soustanoviteljica Kible Aleksandra Kostič

|

Aleksandra Kostič je bila soustanoviteljica Kible, ki je slovenska in mednarodna nevladna institucija na segmentiranem področju ustvarjalnih umetnosti. Kostičeva se je rodila 1966. Kot univerzitetna diplomirana umetnostna zgodovinarka je delala na področju sodobne umetnosti in kulture, bila je predsednica KID KIBLA, obenem pa tudi menedžerka in umetniška vodja razstavišče KiBela – artKIT – KIBLA PORTAL. […]

Kako se spopasti s komarji?

Da bi poletne večere preživljali brez skrbi, predvsem pa brez pikov komarjev, v nadaljevanju preverite, kako uspešno pregnati te male nadležne kri pijajoče žuželke.

Splošno maturo v spomladanskem roku uspešno opravilo 5194 dijakov

Splošno maturo je v spomladanskem roku letos uspešno opravilo 5194 dijakov četrtih letnikov oz. 95,41 odstotka (lani 97,26 odstotka dijakov četrtih letnikov). Vse točke je na maturi zbralo 18 maturantov, na mednarodni maturi pa trije slovenski dijaki. Rok za ugovore je 14. julij, za prijavo na jesenski rok splošne mature pa 12. julij.

Trojni umor v Gerečji vasi: sojenje tudi med sodnimi počitnicami

Na ptujskem sodišču se je danes nadaljevalo ponovljeno sojenje Silvu Drevenšku za trojni umor decembra 2020 v Gerečji vasi. Čeprav je tudi predsednica sodnega senata pripisala zagovorniku obtoženega zavlačevanje postopka, mu je na koncu dala več časa za preučitev dopolnitve izvedenskega mnenja.