5:36, petek, 27.09.2024
Maribor

Francoska vlada napoveduje odposlanca za pravice pripadnikov LGBT+

Francoska vlada želi do konca leta imenovati odposlanca za pravice lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev, je danes sporočila francoska premierka Elisabeth Borne. “Bitka še ni dobljena, čakajo nas še številni koraki,” je opozorila ob 40. obletnici dekriminalizacije homoseksualnosti v Franciji. “V zadnjih letih so bile pravice LGBT+ postavljene pod vprašaj, tudi na evropskih tleh,” je […]

Mineva 60 let od smrti ameriške igralke Marilyn Monroe

Pred 60 leti je na današnji dan umrla ameriška igralka Marilyn Monroe (1926-1962). Utelešala je lik naivne blondinke, bila je odlična komičarka in seks simbol generacije. Po uradni razlagi je umrla zaradi prevelikega odmerka uspavalnih tablet v starosti 36 let.

Novi rezultati okužb s koronavirusom

|

V sredo so v Sloveniji ob 786 PCR-testih in 5523 hitrih antigenskih testih potrdili 1624 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v sredo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 91 bolnikov, na intenzivni negi pa 14. Umrla sta dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo.

Evropska sredstva za energetsko prenovo Prometne šole Maribor ter Doma Štrk na Ptuju

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 802.000 evrov za energetsko sanacijo stavbe Prometne šole Maribor, ki je vreden 2,2 milijona evrov, in 344.000 evrov za energetsko sanacijo upravne stavbe ljubljanskega Centra šolskih in obšolskih dejavnosti ter Doma Štrk na Ptuju, ki je ocenjena na 1,1 milijona evrov.