5:42, petek, 27.09.2024
Maribor

Socialno ogroženim in invalidom energetski dodatek v višini 200 evrov

|

Vlada bo socialno ogroženim prebivalcem in invalidom v času draginje pomagala z enkratnim energetskim dodatkom v višini 200 evrov, v primeru veččlanske družine se bo pomoč po besedah ministra Luke Mesca seštevala. Celotna vrednost pomoči bo 41 milijonov evrov, letos bodo izplačali 28 milijonov, prihodnje leto pa 14 milijonov evrov, je napovedal.

Vlada v postopke za rebalans proračuna

Vlada je danes ugotovila, da je letošnji državni proračun zaradi spremenjenih gospodarskih razmer in nastanka novih obveznosti neuravnotežen, zato je sklenila, da s petkom začasno zadrži izvrševanje letošnjih proračunskih izdatkov, v nadaljevanju pa bodo sledile aktivnosti za rebalans proračuna.

Predsedniško kandidaturo napovedal predsednik stranke Nova socialdemokracija

Predsedniško kandidaturo je na današnji tiskovni konferenci napovedal predsednik stranke Nova socialdemokracija Andrej Magajna. Kandidiral bo s podporo neparlamentarne stranke Nova socialdemokracija in 3000 podpisi volivcev. Dejal je, da so ključni problemi v Sloveniji demokratični deficit, nedelovanje nadzornih institucij in korupcija.

Igralec Radko Polič – Rac praznuje 80 let

Igralec Radko Polič – Rac praznuje 80 let. Zaigral je v več kot 100 gledaliških predstavah in prav toliko filmih in radijskih igrah in se uveljavil kot karizmatičen igralec z izjemnim občutkom za oblikovanje večkrat protislovne človeške usode. Režiser Dušan Jovanović ga je nekoč označil za enega največjih slovenskih živečih igralcev.