7:15, petek, 27.09.2024
Maribor

Raznolikost učencev terja tudi individualne pristope

|

V osnovno šolo je vključena raznolika populacija otrok, kar pomeni, da se učitelji v razredu srečujejo z zelo različnimi učenci. Epidemija covida-19 je razlike še poglobila. “Pomembno je začeti in nadaljevati tam, kjer otroci so, ne pa tam, kjer naj bi glede na starost bili,” pravijo v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše Maribor.

Podžupan Maribora bo odslej funkcijo podžupana opravljal nepoklicno

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da bo dr. Samo Peter Medved, podžupan Mestne občine Maribor za področje komunale, prometa, športa in mestnih četrti ter krajevnih skupnosti od 1. 9. 2022 naprej funkcijo podžupana opravljal nepoklicno. “Dogovor sta sklenila skupaj z županom Sašo Arsenovičem. Področje dela podžupana ostaja nespremenjeno,” še pojasnijo na mariborski občini.

Znani so novi podatki o koronavirusu v Sloveniji

V torek so v Sloveniji ob 646 PCR-testih in 5090 hitrih antigenskih testih potrdili 1531 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v torek zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 71 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. Umrl je en bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo.

SDS z zakonskima predlogoma za brezplačno šolsko prehrano in višje pokojnine

Poslanska skupina SDS je v zakonodajni postopek vložila predlog novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ter novele zakona o šolski prehrani. S prvo novelo predlagajo dvig pokojninske osnove z 76,5 odstotka na 78 odstotkov povprečne mesečne plače, z drugo pa brezplačno malico in kosilo za vse osnovnošolce in srednješolce.