5:41, petek, 27.09.2024
Maribor

Z zračno puško meril na mimo vozeče

Dolenjski policisti so v sredo zvečer obravnavali 42-letnika, ki je v osebna vozila meril s puško in številne voznike pošteno prestrašil. Izkazalo se je, da gre za zračno puško, ki so mu jo zasegli.

Slovenija z zmago proti Litvi na Eurobasketu!

Slovenija je v Kölnu v središču pozornosti. Kot aktualni evropski prvak iz Istanbula 2017 in z Luko Dončićem na čelu ima na hrbtu ogromno tarčo, ki tekmece vabi k dokazovanju, hkrati pa predstavlja breme in odgovornost, in v prvi tekmi so dokazali, da so z razlogom med favoriti. Litvo so premagali z 92:85.

Državni organi pomagajo zbirati podpise Nataši Pirc Musar?

||

“Za samo eno od kandidatk za predsednico republike Natašo Pirc Musar kar državni organi pomagajo pri zbiranju podpisov,” sporočajo iz stranke Resni.ca, ter dodajajo, da gre za skrajno nedemokratično in diskriminatorno dejanje. Stranka Resni.ca sicer na predsedniških volitvah nastopa s svojo kandidatko Sabino Senčar.

V Slovenijo prihaja zdravilo proti covidu-19

|

V Slovenijo predvidoma v petek prihaja prvih 1000 enot zdravila proti covidu-19 Paxlovid podjetja Pfizer. Zdravilo, ki je namenjeno preprečevanju bolnišničnega zdravljenja, bo namenjeno predvsem starejšim od 60 let in bolnikom s tveganjem za težji potek covida-19, je pojasnila predstojnica ljubljanske infekcijske klinike Tatjana Lejko Zupanc.

Maribor končno bogatejši za prvi pasji park

To soboto, 3. septembra, bodo Mariborčani končno dočakali otvoritev prvega pasjega parka. Hkrati bo potekalo zbiranje hrane in drugih potrebščin za Zavetišče za živali Maribor.

Zaradi navijačev Maribor ob novih 1000 evrov

|

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je sporočil sklepe o kaznovanju zaradi dogajanj na ligaških zelenicah. Najvišjo globo je izdal nogometni zasedbi iz Maribora. Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ti so kljub prepovedi prižigali bakle in žaljivo skandirali, bodo Mariborčani prisiljeni plačati 1000 evrov.