5:43, petek, 27.09.2024
Maribor

Ministrstvo pripravljeno tudi na najbolj črn scenarij zaradi epidemije covida-19

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je po srečanju s predstavniki zdravstva dejal, da so dokazali, da zmorejo v kratkem času pripraviti dobro vsebino. Pripravili so način, kako bo družba kljub okužbam s koronavirusom ostala odprta, zdravstveni sistem pa bo zmogel zdraviti vse bolnike. Pred zimo so pripravljeni tudi na najbolj črn scenarij.

Instagramu zaradi zlorabe osebnih podatkov 405-milijonska kazen

Irska komisija za varstvo podatkov je družbenemu omrežju Instagram v lasti skupine Meta, ki je matična družba Facebooka, naložila 405 milijonov evrov kazni zaradi zlorabe splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Gre za drugo najvišjo denarno kazen v zgodovini GDPR.

To so nedeljski rezultati okužb s koronavirusom

|

V nedeljo so v Sloveniji ob 429 PCR-testih in 1590 hitrih antigenskih testih potrdili 429 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v nedeljo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 70 bolnikov, na intenzivni negi pa 11. Od vključno petka je umrl en bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo.

Vladimir Prebilič dosegel prag, potreben za nastop na predsedniških volitvah

Predsedniški kandidat, Vladimir Prebilič, in VESNA – zelena stranka so danes predstavili dogovor o sodelovanju na predsedniških volitvah. V predsedniško tekmo se Vladimir Prebilič podaja ob podpori volivcev in 45 neodvisnih županov. Pogoje za nastop na volitvah z današnjim dnem izpolnjuje, bo pa vseeno nadaljeval z zbiranjem podpisom, saj želi dati priložnost participacije tudi podpornikom […]