5:44, petek, 27.09.2024
Maribor

Število samozaposlenih na novem rekordu

Število delovno aktivnih oseb se je julija po petih zaporednih zvišanjih malenkost znižalo, na približno 922.300. Število zaposlenih se je na mesečni ravni znižalo za 300 na približno 824.300, število samozaposlenih pa zvišalo za 300 na približno 98.000, kar je tretji mesec zapored nova rekordna vrednost.

V Dravogradu voznik zapeljal v reko

Ob 17.22 je v naselju Podklanc v občini Dravograd, na cesti Ravne na Koroškem–Dravograd, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča v reko Mežo.

Svet stranke SDS podprl predsedniško kandidaturo Logarja

Svet stranke SDS je na današnji seji podprl predsedniško kandidaturo njihovega poslanca Anžeta Logarja, so sporočili iz stranke. Logar bo sicer kandidaturo za predsednika republike, podprto s podpisi 5000 volivcev, vložil prihodnji teden, je sporočil v teh dneh.

Ministrska ekipa obiskala Dravske elektrarne Maribor in se seznanila z izvedbenimi in razvojnimi projekti družbe

Družbo Dravske elektrarne Maribor, največjo proizvajalko električne energije iz obnovljivih virov v državi, ki deluje kot del skupine HSE, so danes obiskali ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh, minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer in minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič. Goste sta sprejela oba člana poslovodstva DEM, generalni direktor […]

To je pokazal strokovni nadzor ZD Sevnica pri prevozu bolnikov v celjsko bolnišnico

Po informaciji o zamenjavi identifikacije bolnikov v celjski bolnišnici so v ZD Sevnica, kjer so opravili prevoz bolnikov iz doma starejših občanov v bolnišnico, opravili interni strokovni nadzor. Direktorica Vladimira Tomšič poudarja, da nadzor ni pokazal napak zaposlenih, ki sta opravila prevoz. Z zaposlenima je razgovor opravila tudi policija.