5:40, petek, 27.09.2024
Maribor

Golob in Scholz dosegla dogovor za izmenjavo vojaških vozil za Ukrajino

|

Slovenski premier Robert Golob je danes v telefonskem pogovoru z nemškim kanclerjem Olafom Scholzem dosegel dogovor za izmenjavo vojaških vozil – 28 slovenskih tankov tipa M55S bo šlo v Ukrajino, 40 nemških transportnih vozil pa v Slovenijo, so danes sporočili iz premierjevega kabineta.

Voznik z avtom zapeljal v morje in umrl

Hrvaški državljan je na otoku Krk med vkrcavanjem na trajekt z avtom zapeljal v morje. Vozilo je po padcu v vodo potonilo, voznik pa je v nesreči umrl, je danes sporočila hrvaška policija. Telo umrlega so prepeljali v reško bolnišnico na obdukcijo, ki bo pokazala natančen vzrok smrti.

Predsedniško kandidaturo napovedal tudi Ladislav Troha

V predsedniško tekmo se tri dni pred uradnim začetkom kampanje podaja tudi Ladislav Troha, ki meni, da je skrajni čas, da se v Sloveniji zgodijo korenite spremembe. Troha bo za kandidaturo zbiral podpise volivcev, kljub kratkemu roku pričakuje, da jih bo zbral brez težav. K sodelovanju pa vabi vse, tudi zdajšnje oblastnike, je dejal.

Pri odstranjevanju posledic poplav pomaga tudi Slovenska vojska

Vodna ujma v petek in soboto je močno prizadela jugovzhod države. Občini Kostel in Osilnica, ki ju je že v soboto obiskal državni sekretar Rudi Medved, sta za pomoč pri odstranjevanju posledic poplav zaprosili tudi Slovensko vojsko, ki je že prisotna na terenu.

Jelinčič o grožnjah nekdanje partnerke

Portal zurnal24.si poroča, da je Zmago Jelinčič dejal, da je z bivšo ženo še vedno v sporu zaradi vile v Ljubljani, prav tako pa vile v Ljubljani. Od njega naj bi želela milijon evrov.

Policisti ponovno imeli polne roke dela s pijanimi vozniki

|

V soboto pozno zvečer so policisti PP Lenart obravnavali 35-letnika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola – preizkus alkoholiziranosti je pokazal kar 1, 46 mg/l. Vozilo mu je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.