7:13, petek, 27.09.2024
Maribor

Zdravniki in zobozdravniki bodo stavkali

|

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides je danes sprejel odločitev o splošni stavki. Začela se bo 19. oktobra ob 7. uri, “če pogajanja o reševanju njihovih stavkovnih zahtev ne bodo obrodila sadov”. Zahtevajo izstop iz enotnega plačnega sistema in pogajanja o novem tarifnem delu kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike.

Svet celjske bolnišnice ni sprejel odstopa Svetelška in Vindišarja

Svet Splošne bolnišnice Celje je danes na izredni seji obravnaval odstopni izjavi direktorja bolnišnice Aleksandra Svetelška in strokovnega direktorja Franca Vindišarja, ki sta ju dala po zamenjavi identitet bolnikov. Po razpravi so izvedli glasovanji, odstopa direktorja in strokovnega direktorja pa niso izglasovali, so sporočili iz bolnišnice.

Stanovanjski sklad v Mariboru prihodnji teden odpira sosesko Pod Pekrsko gorco

Stanovanjski sklad RS bo v torek v Mariboru slovesno odprl sosesko Pod Pekrsko gorco s 400 novimi najemnimi stanovanji. Kot poudarjajo na skladu, gre pri omenjenem odprtju za enega od vrhuncev njihovega investicijskega ciklusa v sklopu izvajanja resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu za obdobje 2015 do 2025.

SDS s prvo interpelacijo proti notranji ministrici Bobnar

V SDS bodo prvo interpelacijo v aktualnem mandatu vložili zoper notranjo ministrico Tatjano Bobnar. Vsebino interpelacije bodo predstavili na novinarski konferenci ob 14. uri, hkrati pa interpelacijo tudi vložili, so v SDS pojasnili za STA. Med razlogi bi lahko bila tudi odstranitev ograje na meji.