11:16, petek, 27.09.2024
Maribor

V Italiji našli truplo pogrešanega dečka

||

Po uničujočih poplavah, ki so pred osmim dnevi prizadele italijansko deželo Marke, so danes našli truplo pogrešanega osemletnega dečka, ki ga je deroča voda iztrgala iz rok matere. Skupno število žrtev ujme je tako naraslo na 12, 56-letna ženska še vedno velja za pogrešano, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Sprejeli ukrepe za prejemnike otroškega dodatka

|

DZ je s 65 glasovi za in nobenim proti sprejel zakon o začasnih ukrepih za manj posledic draginje pri prejemnikih otroškega dodatka. Družine z otroki, upravičene do tega dodatka, bodo novembra, decembra in januarja za vsakega otroka ob otroškem dodatku dobile draginjski dodatek. Izplačan bo v višini otroškega dodatka, ki ga dobijo za prvega otroka.

VIDEO: Tudi tokrat pestra seja mariborskega mestnega sveta

Z rebalansom, ki so ga sprejeli včeraj, se veljavni proračun MO Maribor za leto 2022 zmanjšuje na 181,7 milijona EUR, torej za 7,7 milijona EUR. Znova se je odvila pestra seja, na kateri so med drugim govorili o pitni vodi, novi direktorici Muzeja narodne osvoboditve Maribor in odpravnini Alana Perca, nekdanjega direktorja Energetike. Svetniki so […]

FOTO: Policisti zasegli ponarejen denar in predmete, ki so bili ukradeni

Kriminalisti SKP PU Maribor preiskujejo več kaznivih dejanj ponarejanja denarja (po 243. členu Kazenskega zakonika KZ-1). Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec med 13. 9. 2022 in 17. 9. 2022 na območju Maribora, v treh različnih primerih unovčil skupno 42 ponarejenih bankovcev v apoenih po 50 EUR.