7:22, petek, 27.09.2024
Maribor

Vodstvo UKC Maribor: Problematika prevoza pokojnih bolnikov je urejena

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor je članom sveta zavoda na današnji seji zagotovilo, da je problematika prevoza pokojnih bolnikov, o kateri so zadnje dni poročali nekateri mediji, urejena. Za pomoč obdukcijskim pomočnikom, ki jih je premalo, so se do popolnitve delovnih mest dogovorili z medicinskimi sestrami.

DZ brez razprave sprejel dve noveli zakona

Državni zbor je danes brez razprave sprejel noveli zakonov o notariatu in o odvetništvu, ki jih je v parlamentarno proceduro vložila opozicijska SDS. Tretjo obravnavo predloga novele zakona o izvrševanju kazenskih sankcij pa bo DZ opravil na prihodnji seji.

Talum od začetka oktobra še dodatno znižuje proizvodnjo aluminija

|

V Talumu bodo v manj kot letu dni zaradi razmer na energetskem trgu s 1. oktobrom prisiljeni že tretjič zmanjšati proizvodnjo primarnega aluminija v elektrolizi. Potem ko so lansko jesen prešli na tretjinsko izkoriščenost elektroliznih celic, julija letos na manj kot petino, bodo odslej obratovali le še z 20 od skupaj 160 celic.

Ministrstvo za zdravje se bo s Fidesom pogajalo ločeno

Vlada bo do ponedeljka do 15. ure sindikatom v zdravstvu in socialnem varstvu poslala protipredlog glede zvišanja plačnih razredov za vse skupine. Pogajanja pa bodo nadaljevali v sredo. Hkrati bo vlada v najkrajšem možnem času pripravila tudi odgovor na stavkovne zahteve zdravniškega sindikata Fides, s katerimi se bodo pogajali ločeno.

Prodaja v trgovinah in storitvenih dejavnostih po šestih mesecih upadla

|

Skupni obseg prodaje v storitvenih dejavnostih in trgovini je bil julija za dva odstotka manjši kot mesec prej, kar je po navedbah statistikov prvi padec po šestih mesecih. Upadel je sicer samo v storitvenih dejavnostih, in sicer za 3,5 odstotka, so izpostavili na statističnem uradu. V trgovini se je obseg prodaje povečal za 0,7 odstotka.