5:42, petek, 27.09.2024
Maribor

Umrla legenda ameriške country glasbe

V 91. letu starosti je na svojem domu v kraju Hurricane Mills v ameriški zvezni državi Tennessee umrla legenda ameriške country glasbe Loretta Lynn, znana po vzdevku rudarjeva hči, ki je revno dediščino iz Apalačev preoblikovala v steber svoje kljubovalne glasbe.

V parlamentu zapele pesti

Družbena omrežja je preplavila fotografija Dejana Zavca in predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič z boksarskimi rokavicami. Če se sprašujete, kaj se je dogajalo, vam ponujamo odgovor.

Slovenski smučarski skakalec danes v Planici končal športno kariero

Slovenski smučarski skakalec Cene Prevc je danes v Planici končal športno kariero. V pogovoru za STA je na tradicionalni predstavitvi reprezentanc pred novo tekmovalno sezono dejal, da je izpolnil večino rezultatskih ciljev, v nadaljevanju življenjske poti pa se bo posvetil predvsem izpopolnjevanju samega sebe.

V Mariboru odslej informacijska pisarna za starejše

V Mariboru so ob mednarodnem dnevu starejših odprli informacijsko pisarno za starejše. Ta deluje od začetka tega tedna v okviru mestne občine na Slovenski ulici 40. V njej lahko starejši poiščejo odgovore na različna vprašanja, ki jih pestijo.

SDS poziva koalicijo k podpori predloga zakona o brezplačni prehrani v šolah

V SDS pozivajo koalicijske poslance, naj podprejo njihov predlog zakona o brezplačni prehrani v šolah. Menijo sicer, da koalicija predloga ne bo podprla, ker “predlagatelj ni pravi”, je v izjavi za medije dejala poslanka SDS Alenka Helbl. Konec avgusta je za enak predlog podpise v okviru kampanje Za otroke gre začel zbirati tudi Inštitut 8. […]