7:13, petek, 27.09.2024
Maribor

VIDEO: Med prejemniki pomoči čedalje več zaposlenih

Obiskali smo CSD Maribor in preverili, kakšno je trenutno socialno stanje v Mariboru. Primerjali smo lanski in letošnji julijski mesec in podatki kažejo, da beležijo 14 odstotkov manj prejemnikov socialne pomoči.

38 zaposlenih na RTVS prejelo opozorilo o možnosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi

38 zaposlenih na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) je danes prejelo opozorilo o možnosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi v primeru ponovne kršitve. Ta se nanaša na nepooblaščen vstop v studio. Del informativnega programa se je namreč 5. septembra v studiu pridružil voditeljici in s tem izrazil protest proti pritiskom in grožnjam vodstva RTVS.

SLS podprla Logarja kot kandidata za predsednika republike

Zunajparlamentarna stranka SLS bo na volitvah za predsednika republike podprla poslanca SDS Anžeta Logarja, so sporočili iz stranke. SLS je za podporo prosilo več kandidatov, vendar so skozi demokratične procese v stranki sklenili, da podprejo Logarja.

Osebe s shizofrenijo naj družba sprejme in ne stigmatizira

Pred svetovnim dnevom duševnega zdravje, ki bo v ponedeljek, so strokovnjaki na novinarski konferenci opozorili, da so osebe s shizofrenijo v družbi še vedno stigmatizirane. Take osebe potrebujejo razumevanje in pripravljenost ljudi, da jim prisluhnejo, da se bodo počutili bolj sprejete, stigme ljudi o njih pa bodo manjše, svetujejo.