7:16, petek, 27.09.2024
Maribor

Tanji Fajon s podporo 329 delegatov nov mandat na čelu SD

anja Fajon je prva ženska na čelu SD. Danes so ji delegati podelili drugi poln mandat. Vodenje stranke je začasno prevzela maja 2020, po odstopu Dejana Židana, oktobra pa je na kongresu dobila polni mandat predsednice. Pred njo je stranko vodilo šest predsednikov, ob Borutu Pahorju in Židanu pa je edina z več kot enim […]

Po dolgi prekinitvi, Koper premagal Maribor

Maribor je danes odigral tekmo Prve Lige Telemach proti Kopru v Ljudskem vrtu. Le nekaj minut pred koncem je prišlo do prekinitve. Sicer pa je tekma do takrat bila brez zadetkov.

Po tem znanem športniku poimenovali jamskega hrošča

Nedavno odkrito vrsto žuželk v Srbiji so poimenovali po slavnem teniškem igralcu Novaku Đokoviću. Kot so za tiskovno agencijo Tanjug potrdili raziskovalci, gre za žuželko iz družine hroščev, ki so jo našli v podzemni jami v bližini vasi Gornje Košlje pri Ljuboviji v zahodni Srbiji.

Tesla začel proizvodnjo tovornjakov

Po več letih prelaganj je Tesla zagnal proizvodnjo tovornjakov, je prek družbenega omrežja Twitter sporočil ustanovitelj proizvajalca električnih vozil Elon Musk. Prva vozila bodo 1. decembra začeli dostavljati podjetju Pepsi, koliko tovornjakov je proizvajalec pijač naročil, pa ni znano, poroča nemška tiskovna agencija dpa.