9:35, petek, 27.09.2024
Maribor

Predlagan je datum izvedbe referenduma o Zakonu o dolgotrajni oskrbi

Odbor za zdravstvo je z 10 glasovi za in nobenim proti potrdil predlog izvedbe referenduma o spremembah Zakona o dolgotrajni oskrbi 27. novembra, torej na isti dan, kot sta predlagana referenduma o spremembah zakona o vladi in o noveli zakona o RTVS. Končno besedo bodo imeli poslanci na torkovi izredni seji DZ.

Srečanje županov Skupne občinske uprave Maribor

Danes so se v Mariboru srečali župani in županje Skupne občinske uprave Maribor in uskladili programe dela. Občine vključene v Skupno občinsko upravo Maribor (SOU Maribor) delujejo povezano in dosegajo dobre rezultate.

Grozljive podrobnosti smrti 12-letnice

||

Na 12-letni deklici, ki so jo našli mrtvo v kovčku v Parizu, so policisti na njenem telesu našli številke 1 in 0, ki jih za zdaj še ne znajo pojasniti, smo poročali včeraj.

Odbor DZ po vetu DS potrdil spremembe družinskega zakonika

Odbor DZ za delo, ki je danes zaradi odložilnega veta DS vnovič razpravljal o spremembah družinskega zakonika, ki istospolnima partnerjema v partnerski zvezi omogočajo skupno posvojitev otroka, je spremembe potrdil z 10 glasovi za in petimi proti. Pričakovano so za spremembe glasovali člani odbora iz koalicije, proti pa člani iz SDS in NSi.

Državljani bodo prejeli začetna gesla za uporabo nove – elektronske osebne izkaznice

Državljani Republike Slovenije, ki so po 28. marcu 2022 pridobili novo osebno izkaznico, bodo te dni v poštne nabiralnike prejeli začetna gesla za aktivacijo elektronske osebne izkaznice in nastavitev kode PIN, s čimer bodo elektronsko osebno izkaznico lahko pričeli uporabljati tudi za prijavo v elektronske storitve in elektronsko podpisovanje.