5:43, petek, 27.09.2024
Maribor

Mlinotest odpoklical izdelek

|

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je s strani podjetja Mlinotest d.d., Ajdovščina, prejela obvestilo o izvajanju umika / odpoklica izdelka ‘Krušne drobtine’ zaradi možne prisotnosti tujkov (kovinskih delcev).

Kristjan Čeh, Urša Bogataj in mešana skakalna ekipa športniki leta 2022

Atlet Kristjan Čeh, smučarska skakalka Urša Bogataj in mešana ekipa v smučarskih skokih so najboljši slovenski športniki leta 2022 po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS). Za najbolj obetavno mlado športno osebnost je bila izbrana golfistka Pia Babnik, nagrado za fair play pa prejmeta biatlonki Polona Klemenčič in Ula Hafner.

Opozicija vladi očita preskromno pomoč gospodarstvu v energetski krizi

Odbor DZ za gospodarstvo na nujni seji obravnava predlog zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize. V opoziciji so do predloga kritični, saj po njihovih besedah ponavlja stare napake in gospodarstvu namenja premalo pomoči. Po seznanitvi s pripombami gospodarskih združenj so sejo prekinili za pol ure.

VIDEO: Tako se Marcos Tavares zapostavi sovražnemu govoru

V službi vlade za digitalno preobrazbo so decembra sprožili kampanjo za boj proti sovražnemu govoru na spletu, ki so jo poimenovali Ugrizni se v sovražni jezik. Kot so sporočili iz službe vlade, v kampanji sodelujejo slovenski športniki in športnice, ki so v videoposnetkih soočeni s sovražnim govorom.