5:41, petek, 27.09.2024
Maribor

Spremembe: toliko bomo v torek odšteli za bencin in dizel

Kot vedno, so tudi ta vikend Moje finance pripravile članek, kakšen cene pogonskih goriv lahko pričakujemo v torek. Kaj se nam obeta? Bodo cene goriv poskočile, ali pa je pametno, da tankanjem počakamo do torka in tako vsaj malo prihranimo?

Premier Golob in papež Frančišek izpostavila dobre dvostranske odnose

Papež Frančišek je danes v Vatikanu v zasebno avdienco sprejel slovenskega premierja Roberta Goloba. Kot so sporočili s Svetega sedeža, sta sogovornika izpostavila dobre dvostranske odnose med Slovenijo in Svetim sedežem ter izrazila željo po nadaljevanju sodelovanja. Govorila sta tudi o vojni v Ukrajini in Zahodnem Balkanu.

Ilka Štuhec: Ko sem videla čas v cilju, sem bila presenečena

Ilka Štuhec, dvakratna svetovna prvakinja v smuku, je znova sama sebi in svetu dokazala, da ima pri 32 letih še veliko rezerve in da lahko znova poseže po najvišjih mestih. Z drugim mestom na smuku v St. Moritzu je osvojila prve stopničke v svetovnem pokalu alpskih smučark po štirih letih. V cilju je presenetila sama […]

Miha Hrobat na smuku vknjižil izjemen rezultat

Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je zmagovalec smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Val Gardeni. Kilde je v Val Gardeni zmagal na smukih tudi v letih 2018 in 2020. Drugi je bil francoski veteran Johan Clarey (+0,35), tretji Italijan Mattia Casse (+0,42). Najboljši Slovenec je bil Miha Hrobat na 19. mestu (+1,55).