7:21, petek, 27.09.2024
Maribor

Podeljena priznanja za pekovske izdelke odlične kakovosti

Ministrica Irena Šinko se je danes udeležila podelitve priznanj za izdelke odlične kakovosti 2023 s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. Dogodek je že 23-ič organizirala Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije.

V šoli učenka žrtev kaznivega dejanja

|

Novomeški policisti in kriminalisti so na podružnični Osnovni šoli Birčna vas pri Novem mestu, ki spada k Osnovni šoli Šmihel, danes izvajali aktivnosti zaradi suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

Po bolezni umrla izjemna igralka

|

Po kratki bolezni je danes umrla ameriška igralka Raquel Welch, stara 82 let, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil njen menedžer. Med drugim je nastopila v filmih Fantastično potovanje in Milijon let pred našim štetjem.

Poškodba znane slovenske športnice

Najboljša slovenska plezalka Janja Garnbret se je pred začetkom sezone poškodovala. Kot je 23-letna olimpijska prvakinja iz Tokia zapisala na Instagramu, si je na enem izmed treningov zlomila palec na nogi. S tem bodo njene priprave na sezono otežene.

Klakočar Zupančič pozvala k popravi krivic izbrisanim

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je ob današnjem sprejemu predstavnikov nevladne organizacije Amnesty International Slovenije pozvala k čimprejšnji popravi krivic izbrisanim. Nezakoniti izbris je ob tem označila za pravni genocid, ki se ga je treba spominjati in ga tudi nasloviti, so sporočili iz državnega zbora.