5:49, petek, 27.09.2024
Maribor

Gepardi po več desetletjih spet v indijski divjini

V Indiji so izpustili v divjino dva geparda, ki so ju lani pripeljali iz Namibije. Samec in samica sta po navedbah tamkajšnjih medijev iz karantene v narodnem parku Kuno naglo stekla na prosto. Sta prva pripadnika te živalske vrste na prostem v Indiji, potem ko so gepardi v tej državi pred 70 leti izumrli.

V zadnjem trenutku odpovedali polet prve rakete, izdelane s tiskom 3D

Z ameriškega vesoljskega izstrelišča Cape Canaveral na Floridi bi morali ta konec tedna izstreliti prvo raketo na svetu, izdelano s tehnologijo tiska 3D. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, pa so sobotno izstrelitev v zadnjem trenutku preložili zaradi težav s pritiskom v drugi fazi.

VRHUNSKO: Anže Lanišek tudi danes na stopničkah!

Avstrijec Stefan Kraft (266,1 točke) je zmagovalec tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal in norveške turneje na Holmenkollnu. Drugo mesto je po sobotni zmagi tokrat zasedel slovenski as Anže Lanišek (257,8), tretji pa je bil Poljak Dawid Kubacki (257,7).

IZJEMNO: Ema Klinec z norim skokom v finalu do zmage!

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec (238,2 točke) je na drugi tekmi za svetovni pokal in norveško turnejo na Holmenkollnu dosegla drugo zmago v karieri. Že v soboto je bila druga, tokrat pa je slavila pred Avstrijko Chiaro Kreuzer (232,2) in Norvežanko Anno Odine Stroem (231,6).