5:40, petek, 27.09.2024
Maribor

So izdelki tik pred iztekom roka uporabnosti varni?

|

“Proizvajalec z določitvijo roka uporabnosti porabiti do na hitro pokvarljivih živilih zagotavlja, da bodo ob upoštevanju pogojev shranjevanja na embalaži varna za uživanje do izteka tega roka,” so zapisali na potrosnikovzoom.si.

Na razpis za upravljavca mariborskega letališča prispela ena ponudba

Ministrstvo za infrastrukturo je na razpisu za podelitev koncesije za izvajanje storitev obratovanja na mariborskem letališču preko spletnega portala javnih naročil prejela eno ponudbo, so za STA povedali na ministrstvu, kjer za zdaj imena ponudnika še ne razkrivajo, ker je ponudba trenutno še v fazi pregledovanja.

Takšno je stanje koronavirusa v Sloveniji

|

Prejšnji teden so v Sloveniji potrdili 2987 okužb z novim koronavirusom, kar je 129 več kot teden pred tem. Zdravljenje je zaradi covida-19 na navadnih oddelkih bolnišnic v povprečju potrebovalo 29 bolnikov oz. trije več kot teden pred tem, na intenzivnih oddelkih pa pet bolnikov, eden manj kot teden pred tem.

Kongres Liste Franca Kanglerja podprl priključitev SDS

||

Kongres Liste Franca Kanglerja – Nove ljudske stranke Slovenije (NLS) je na današnjem zasedanju sprejel sklep o združitvi stranke z SDS, so sporočili iz NLS. S tem bo NLS prenehala obstajati, njeni člani pa bodo postali člani SDS. Z združitvijo je SDS izenačila število mariborskih mestnih svetnikov z listo župana Saše Arsenoviča.