5:42, petek, 27.09.2024
Maribor

Nepremičninski trg se počasi ohlaja

Lani se je v Sloveniji nadaljevala visoka rast cen nepremičnin, ki so dosegle novo rekordno raven. Cene stanovanj so nominalno zrasle za 19 odstotkov, in sicer predvsem zaradi rasti v prvi polovici leta, v drugi se je rast umirila. Število poslov se je zmanjšalo za od pet do 10 odstotkov, kar kaže na postopno ohlajanje […]

Najbolj se je podražilo svinjsko meso in sicer za slabih šest odstotkov

Na spletni strani Primerjaj-cene.si so objavljeni rezultati petnajstega popisa osnovnih prehranskih proizvodov z dne 27. marca 2023. Analize so pokazale vnovično znižanje povprečne in najcenejše košarice 15 osnovnih živil, ki sta dosegli najnižjo vrednost od začetka spremljanja maloprodajnih cen v fizičnih trgovinah.

Na maturantskem izletu v Pragi je umrl 17-letni maturant

|

Na maturantskem izletu v Pragi je umrl 17-letni maturant iz Poreča, je danes potrdil ravnatelj gimnazije v Poreču Krešimir Bronić. Podrobnosti o razlogih za njegovo smrt za zdaj niso znane, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zdravniški sindikat Fides preklical nedeljski začetek stavke

|

V zdravniškem sindikatu Fides so preklicali za nedeljo napovedan začetke stavke. Odločitev so sprejeli potem, ko je vlada sindikatom javnega sektorja, torej tudi Fidesu, v petek poslala osnutek zakona o skupnih temeljih plačnega sistema, kar v sindikatu ocenjujejo kot prvi korak k izpolnitvi vladnih zavez o ločenem zdravstvenem plačnem stebru.

Umrla slovenska športnica in slikarka

|

V 89. letu starosti je umrla športnica in slikarka Milena Usenik, so sporočili iz Zavoda Parasite. S svojimi deli se je predstavila na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Prejela je več nagrad, v letu 2021 tudi nagrado Riharda Jakopiča za življenjsko delo.